Sandra Uhrdin

5 veckor efter förlossning, blandade känslor

Nu har det gått 5 veckor efter förlossningen. Och ska jag vara ärlig så gillar jag inte det jag ser och skulle vilja justera en hel del med mig själv, MEN jag vet att jag kände precis såhär efter förlossningen med Leon och 1 år senare så var jag väldigt nöjd med mig själv och då tränade jag ingenting.
Jag måste låta det ta tid och se mina målbilder, jag vet att jag kommer dit igen. Men denna gång tänker jag börja träna om 2 månader lite smått.
Min navel har fått lite bristningar och min gamla navelpiercing har blivit lite förstörd och tunn uttöjd hud.. om jag känner att jag inte är nöjd med den om 1 eller 2 år så kommer jag ta hjälp.. om man kan, varför skulle man inte? Jag har ju opererat mina bröst och blivit så nöjd så jag känner att allt ät möjligt. Vi lever bara en gång och då vill jag känna mig fin och lycklig så gör det mig lyckligare så kommer jag göra en operation.

? Fortfarande vätskefylld, antar jag? Jag får på mig ringen om jag trycker och då får jag knappt av mig den ?

? Lite finnar här och där har kommit tillbaka?

? ca 3 cm delning på magmusklerna.. hur ska jag få ihop dem denna gång? De gick aldrig tillbaka helt med Leon, var ca 1,5 cm

? Appropå magmuskler, de är typ helt ur funktion och när jag ska ur sängen får jag lägga mig på sidan och rulla ur som när man va gravid typ hehe.

? Jag har börjat tappa lite hår, men inte så mycket som jag gjorde när jag inte var gravid.

? vågen står på 67.5 och det är -800g sen förra veckan, och här kommer en lista på lite av det jag ätit senaste veckan ?

?pizza
?hamburgare
?carbonara
?fisk
?wienerbröd
?muffins
?äppelpaj
?sportlunch, alltså som kexchoklad
?lösgodis 250g
? 3 st hotellfrukostar…. ni vet ju hur mycket man frossar då
? 1 påse små gelé björnar
? glass….

Ja det var det jag kom på, men de är också kycklingrätter, massa luncher och annat ?

Min målbild som jag såg ut 1år efter Leon ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kejtis

    Rekommenderar appen MammaMage ? Där finns övningar som du stegvis kan jobba med för återhämtning och kontroll av den djupa magmuskulaturen samt bäckenbotten. Och att du lägger dig på sidan och tar stöd för att ta dig upp/ned ur sängen är bara bra! ? Då frestar du mindre på bukhinnan och på så vis även din magmuskelseparation. Undvik sit-upsrörelser så mycket som möjligt. Fick själv mitt första barn för fyra veckor sedan och fokuserar främst på knip och övningar för djupa magen. Lägger upp lite övningstips på min insta (jobbar med mammaträning till vardags) så kika där eller hör av dig på dm eller mail om du vill ha fler tips och råd ?

  2. Melisa

    Hej Sandra, jag förstår verkligen hur du känner. Jag är i v37 och funderar mycket på kost och träning redan och är orolig för hur det ska gå. Jag har ingen aning om du vill ha tips från mig men här kommer dom hur som och jag hoppas att du uppskattar dom:)En av mina närmsta väninnor är sjukgymnast och jag har under grav. tränat inre magmuskler, ca 10 olika övningar, flera ggr. per dag. Efter v. 26 gick det inte längre. Efter förlossningen växer inre magmusklerna ihop på 3 månader och därefter ”arbetar” inte kroppen på det själv. Alla kan börja träna de inre magmusklerna direkt efter förlossningen, ju tidigare desto bättre. Hoppas att ovanstående tips hjälper och att du med tiden ser resultat. Många kramar

stats