Sandra Uhrdin

Förlossningsberättelse del 2 av 2 ???

20:42 kommer de nya barnmorskorna/ sjuksköterskorna.

20:54 Jag och Kristoffer börjar bli otåliga och vill bara ha det överstökat så jag ber dem ta hål på hinnorna så fostervattnet går.. blött blev det ?Hon lade ett underlag under och stoppade upp nåt som såg ut som en virknål. De varnade innan om att det kunde gå väldigt fort efter vattenavgången.. jag var då 7 eller 8 cm öppen om jag minns rätt.
Väldigt omedelbart blev det jobbigare och jag tog lustgas i varje värk då de gör så ont och ett tryck ner för krystning blev så starkt. Jag ville krysta då redan men han var inte helt nere än så jag fick inte och det var inte lätt att inte göra.

20:35
Har inte så stor koll på klockan men tror den kan vara något sånt då jag börjat krysta på riktigt, Kristoffer sa att det var ca 5-6 krystvärkar innan han var ute men för mig kändes det som 15 ?? Jag ligger på sidan som jag gjorde med Leon, det kändes bäst.

21:51 Är han här ??? så det gick alltså på mindre än en timme från 7 cm tills han var ute så det gick fort. I efterhand hade man kunnat ta hål på hinnorna innan så hade han kommit tidigare.. men nu fick jag äta och vila så det var bra att samla lite energi till slutloppet!

22:10 – 22:40 syr de mig.. jag tar lustgas och det kändes som flera timmar ?? helt lost på bilden under av all gas haha!

Allt är klart och vi får njuta av mat och bebis ? jag var glad och hade energi kvar. Var så stolt att jag klarade av denna förlossning också!

.

Kristoffer får vara med och sätta på blöja, väga och mäta.

00:40 får vi länma förlossningsrummet och får ett eget rum. Det gick bra att kissa, det sved inget alls och har aldrig gjort heller efter ??
Vi får några timmars sömn och Kristoffer åker hem till Leon vid 08. Jag och bebis gosar och snozar lite hela förmiddagen den 7 september. Kristoffer och Leon kom vid 14 tror jag och så kollade läkaren på bebis då så fick vi åka hem efter det ?

Leon klappade lillebror på magen sen ville han hellre kolla på bilar.. ?

Hemma ?

10 dagar senare ser han ut så ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats