Sandra Uhrdin

Jag vill inte ge er ångest!

Jag fick tips från en läsare som hade sett denna bild på mig i ett inlägg en tjej hade skrivit om press och ångest som vi tjejer känner över våra kroppar. Jag tycker självklart att det är bra att denna fråga lyfts. I varje damtidning så står det tips om hur man får en platt mage och det börjar bli väldigt tjatigt och jag tycker att de kan sluta med de. Istället kan de väl fokusera på nyttiga rätter och inspiration till roliga träningsformer?

Jag vill inte ge er ångest eller trycka ner någon när jag visar upp min platta mage, utan jag gör det för att jag tycker att kvinnokroppen är så jäkla cool! Det är så fascinerande att den kan formas och skapa liv på så kort tid, hur coolt är inte det? Att vi gör liv i våra kroppar och sen kan den gå tillbaka som om inget har hänt.
Jag tycker att alla kroppar är fina, men smaken är som baken och jag själv tycker att det är finare med former, modellerna på catwalken är alldeles för smala.

Jag tycker att det är bra när läkaren sägertill när man har ett för högt BMI tex, hen säger inte det för att vara taskig utan för din skull. Det är ingen nyhet att kroppen mår bättre när man har ett BMI som är normalt. Hjärtat mår tillslut sämre och många andra organ mår sämre om man är tjock.
En sund livsstil är viktigt för mig, jag vill inte vara tjock. Även om jag skulle vilja äta snickers till frukost så gör inte jag det för att jag vet vad det gör med kroppen. Jag unnar mig väldigt mycket godsaker ska ni veta men jag gör det med hjärnan. Sen vet jag att alla har olika förutsättningar när det gäller förbränning och det tycker jag är väldigt orättvist. Jag har en bra förbränning och det är jag väldigt tacksam för.

Det viktigaste är att du mår bra med din kropp. Det är ditt liv och din kropp och jag vet att det är väldigt många som klagar på övervikt och några kilo för mycket, men gör något åt det istället då! Det är bara du som kan göra en förändring. Man lever bara en gång och då tycker jag att vi ska vara nöjda och lyckliga över det vi har. Så länge man är fysiskt frisk så ska man vara väldigt tacksam. Jag har blivit mer tacksam efter att jag födde Leon. Kroppen är fantastisk. Alla kroppar är lika värda ??

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. bolmgren

    Bra skrivet! ? kvinnokroppen är verkligen häftig! O du ska vara stolt över din fina kropp ? är också enormt trött på kroppsidealen och att det bara pinnsmala som gäller.

  2. Anna

    Haters gona hate. All publicitet är bra publicitet. Du lägger upp bilder med en bra text som är vänlig så man tar de på bra sätt ❤️

  3. TinaHagglund

    Håller helt med dig om att alla mår bättre med ett ”normalt” BMI och jag tror nog ingen vill vara tjock , jag är tyvärr en av de där människorna vars förbränning är åt helvete. Ja lever nyttigt , äter nästan aldrig socker, och försöker röra på mig så fort jag kan. Däremot så är det väldigt dumt att säga ”gör nåt åt det då” absolut, det kan ja hålla med om, men en sån sak att ta tag i handlar om extremt mycket svett, tårar, smärta och tålamod. Mina vänner äter extremt mycket mer än mig, rör sig extremt mycket mindre och ändå är dom som man uttrycker sig ”smala” och jag är extremt överviktig. Mycket kom till efter graviditet men jag tycker man ska ha mer förstående för människor som är stora, de flesta kämpar varje dag och mår extremt dåligt för det och att hela tiden få höra ”gör nåt åt det” gör det inte bättre. Jag är en extremt stark människa och kommentarer från folk tar inte på mig och jag vet att jag kan göra nåt åt det men mina försök har resulterat i förkylningar, överansträngningar, brist på tid och andra sjukdomar. Jag har även alltid varit en människa som hållt på med sport eller liknande men alltid varit lite större än mina vänner. Förstår att du inte menar nåt illa med detta inlägg och jag håller med om att kroppen är fantastisk. Men man måste ha lite mer förståelse för vissa som är större.
    Älskar din blogg för övrigt och vill absolut inte att du tar detta negativt ! ?

  4. Malin

    Jag ser det som motivation ? Älskar o se vad kroppen kan! Tänker ofta att kan hon, hon o hon då kan fasen jag också efter graviditeten !!!! Så synd att många får ångest av det ;/

stats