Sandra Uhrdin

Min förlossningsberättelse del 1 av del 2

Den 5 september gjorde jag en hinnsvepning ihop om att få igång förlossningen..

Onsdag den 6 september var en helt vanlig onsdag och jag hade då 3 dagar kvar till BF. Jag gick med Leon till förskolan vid 08:30 och då hade jag börjat få lite mensvärk, så var känslan iaf.
Vid 09 kände jag första värken som inte kändes som sammandragning.
Jag och syrran tänkte åka på en shoppinrunda så dessa värkar hindrade inte mig och var inte jobbiga än så vi åkte vid 11. När vi kom till Bromma blocks så var vi hungriga redan och värkarna hade blivit värre, redan då två timmar senare kände jag att detta blir min sista lunch som gravid så jag gick all in för hamburgare med milkshake som för övrigt var det bästa jag ätit/druckit. Jag hade då värk var 20 minut så när den kom var det bara att sluta äta och ta den..

Satte mig ner i värkarna medans syster testade skor..

14:00 ca blev klockan och jag sa att nu måste vi åka hem då det började göra väldigt ont även fast de inte var regelbundna.

15:00 var jag hemma igen och jag ringde hem Kristoffer från jobbet och ringde mamma som fick komma och ta Leon om vi fick stanna kvar på förlossningen. Kristoffer hämtade Leon på vägen hem från jobb och mamma kom inom 30 minuter så de var bara raka vägen in.. jag hade bråttom och bad Kristoffer köra på trottoaren då rödljusen aldrig blev gröna ? (men han gjorde inte det)

15:56 var vi inne på förlossningen och hon såg hur ont det gjorde så hon sa vi kan nog ta ett förlossningsrummet direkt. Kristoffer var och parkerade bilen och kom sen. Vid första undersökningen var jag 4 cm öppen.

16:29 ber jag om lustgas, hade aldrig testat förr med Leon så efter 3 försöket så gjorde jag ”rätt” och det var ju så kul! Min första kommentar var har vi varit här i flera timmar? Det kändes som en evighet allt stog stilla och det var verkligen som första fyllan ?

17:50 får jag EDA och när den börjar värka kan jag äta pizza till middag och kakor till efterrätt ?? sååå skönt att den tog bra även denna gång.


Fortsättning följer..
?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats