Sandra Uhrdin

Min mammamage

Efter att Leon kom ut så var magen som förväntat, mjuk och härlig. Jag kommer fortfarande ihåg när jag gick på toaletten för första gången efter förlossning och tog mig en titt på magen.. jag blev lite chockad att den faktiskt var SÅ mjuk efter att ha varit stenhård. Petade man ner fingret på ena sidan magen så blev det vågor, som på en vattensäng om ni testat en sån? ?
Redan innan Leon kom ut var jag väldigt mån om att jag ville ha tillbaka min mage. Jag beställde hem två korsetter, en större och en mindre så jag kunde komma i den stora först. Efter att jag kom hem från BB så satte jag på mig den, och det var väldigt skönt att ha den på för den gav ett bra stöd. Det kändes som att magen och allt däri var på plats med den och jag kan verkligen rekommendera det just för stödets skull. Jag sov med den och kände mig naken utan den.
Jag har inte gjort en enda situp på 1 år och 7 månader och det är för att jag har varit sååå lat och mina muskler har inte gått ihop än. Jag har 2 cm kvar och jag är så rädd att träna fel så då låter jag det hellre vara vilket är fel av mig. Får vi fler barn i framtiden så är det första jag ska göra är att boka in en mammaträning med pt som visar hur man ska träna rätt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Det är inte bra att börja med magövningar innan musklerna är helt ihop,gör man det då dessa fortfarande är isär växer dom inte ihop igen. Låter klokt att anlita en pt för att komma igång efter en graviditet,men tänk på att det ska vara en som är utbildad inom det området också ? du har en grym form!!

  2. Saraglavin

    Jag har också använt en sådan korsett lite då och då, upplever den verkligen som fantastisk då ryggen är lite trött. Lillan väger över 6 kg och vill bli buren konstant. Men jag har faktiskt kört på att gå runt och spänna magen och dra in den för att aktivera de inte magmusklerna och mina har dragit ihop sig. Det kan ju vara värt ett försök för di också? ? sen är ju alla olika!

stats